Razowe bajgle z czarnuszką

 Pyszne i zdrowe bajgle razowe zasmakowały całej naszej rodzince. Nie wiem czy znajdziecie prostszy przepis na takie pyszne pieczywko. Możecie eksperymentować z dodawanymi ziarnami oraz z mąką możecie dodać również mąkę pełnoziarnistą pszenną lub orkiszową. Ogranicza was tylko wyobraźnia.



 

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej razowej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki czarnuszki
2 łyżeczki siemienia lnianego
łyżeczka soli
1 duży jogurt naturalny
4 łyżki mleka

Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, czarnuszkę, siemię, sól, jogurt, mleko. Możemy odstawić ciasto aby wszystkie składniki się połączyły. Blachę wykładamy papierem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, góra dół. Ciasto dzielimy na 8 części. Z każdej części formujemy kuleczkę a następnie z każdej kulki bajgla. Kładziemy je na blaszce. Możemy je posypać sezamem, czarnuszką.
Pieczemy bajgle w piekarniku 25-30minut.


Smacznego! 

 

 Aby być na bieżąco z nowymi przepisami na blogu - zaobserwuj  nas na instagramie lub na facebooku

Komentarze