Jajka faszerowane pesto

Te pyszne jajka przygotujecie z dwóch składników - jajek gotowanych na twardo i gotowego pesto calabrese - możecie je znaleźć w markecie podczas tygodnia włoskiego. Jest to czerwone pesto z papryki i sera ricotta, można znaleźć też pesto z serem grana padano, pecorino romano. Do tego przepisu użyliśmy pesto znalezione w biedronce, z serem ricotta, lekko pikantne. 



Jajka gotujemy na twardo, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka mieszamy na gładką masę z kilkoma łyżeczkami pesto (wszystko róbcie wg własnego smaku i ilości jajek). 

Przekładamy "farsz" do szprycki, wyciskamy do białek jajek. Smacznego!

PS. Dekoracyjny żagiel zrobiliśmy ze świeżego ogórka pokrojonego obieraczką do warzyw. 

 

Aby być na bieżąco z nowymi przepisami na blogu - zaobserwuj  nas na instagramie lub na facebooku

Komentarze