Smores

W długie i ciemne wieczory wielu z nas najchętniej zanurzyłoby się pod ciepły kocyk z filiżanką jakiegoś ciepłego napoju. Do tego scenariusza doskonale wpasowałoby się rodzinna uczta z pieczonymi piankami... Jak je zrobić - to bardzo proste.





Składniki na formę wielkości

2 tabliczki czekolady
2 opakowania pianek
herbatniki

Na dno naczynia żaroodpornego układamy dwie tabliczki czekolady. Na czekoladę układamy pianki. Wkładamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni w trybie góra-dół. Pieczemy około 6-8 minut. 

Po podgrzaniu w piekarniku czekolada się rozpuści, pianki zmienią się w rozkoszny krem. Herbatnik zanurzamy w naczyniu w taki sposób aby nabrać czekoladę i pianki. Wszystko razem tworzy harmonijną całość. 


Aby być na bieżąco z nowymi przepisami na blogu - zaobserwuj  nas na instagramie lub na facebooku

Będzie nam miło jeżeli zostawisz komentarz pod przepisem 


Komentarze