Pasta z białej fasoli

Pyszna aromatyczna pasta z białej fasoli to fajna opcja na kanapkę, do krakersów, paluszków czy kawałków surowych warzyw.

Przygotować można ją w kilka chwil, właściwie wszystko mielimy w malakserze. Zamykamy w słoiku i zjadamy w ciągu 2-3 dni.





Składniki:
Puszka białej fasoli,
Ok 50ml oliwy z oliwek,
pół łyżeczki czosnku niedźwiedziego, 
Sól, kolorowy pieprz, sok z cytryny - do smaku.
Pietruszka (opcjonalnie)

Fasolkę odsączamy (wodę tzw. aquafabę można pozostawić do ubicia i zrobić np. kokosanki z aquafaby). Odsączoną fasolkę i oliwę wkładamy do malaksera, mielimy do odpowiadającej nam konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy czosnek niedźwiedzi oraz pokrojoną drobno pietruszkę (opcjonalnie).


Smacznego!

Aby być na bieżąco z nowymi przepisami na blogu - zaobserwuj  nas na instagramie lub na facebooku




Komentarze