Serniczek na zimno z malinami - szybki deser w pucharkach

Te naszpikowane świeżymi malinami pucharki są próbą kompromisu między chęcią zjedzenia czegoś słodkiego a chęcią unikania mocno kalorycznych deserów. 
Prosta opcja - twaróg, galaretka, owoce. Nie trzeba dodatkowo dosładzać. Malinki i galaretka robią robotę. 




Składniki: 
500g twarogu sernikowego z wiaderka
300g malin
1 galaretka o dowolnym smaku (użyliśmy cytrynowej)
250ml wody


Przygotowanie: 
Galaretkę rozpuszczamy w 250ml wody.
Po przestygnięciu dodajemy ją do twarogu i miksujemy. Pozostawiamy w misce, wkładamy do lodówki do stężenia, najlepiej na noc.

Maliny myjemy.

Przygotowujemy szklanki. Nakladamy warstwowo masę serową i malinki.



Smacznego!

Aby być na bieżąco z nowymi przepisami na blogu - zaobserwuj  nas na instagramie lub na facebooku

 










Komentarze