Sos serowy a la fondue


Ta nieskomplikowana przekąska może zatrząść waszym światem i oczarować podniebienie. Stopiony ser z dodatkami. Niby nic a jednak. Uwaga, trudno poprzestać na jednym "gryzie". 


Składniki:
40g gorgonzolli,
60g mascarpone,
50ml mleka lub śmietanki,
2-3 Suszone pomidory,
Pół małej cebuli,
Szynka typu prosciutto - 1-2 plastry,
Sól, pieprz, bagietka

W garnku rozpuszczany sery z mlekiem(lub śmietaną). Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, którą następnie dodajemy do garnka z sosem serowym. Kroimy drobno suszone pomidory, szynkę i dodajemy do sosu serowego.
Bagietkę kroimy. 
Nasz sos serowy był dość lejący, konsystencją "zarządzamy" dodając większą lub mniejszą ilość mleka (śmietanki). 

Smacznego!

Komentarze