sobota, 21 listopada 2015

Jabłkowe muffiny z cynamonem

Ostatnio były muffiny wytrawne a dziś na słodko. Jabłka, cynamon, rodzynki to wyśmienite połączenie. Wszystkie te składniki w muffinie to już prawdziwe mistrzostwo! 



Składniki:
3 jabłka,
jajko,
1,5 szklanki mąki,
0,5 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
50g rodzunek,
2 łyżki rozpuszczonego masła,
łyżeczka cynamonu,
cukier puder (opcjonalnie do posypania).

Jabłka myjemy i obieramy, blendujemy lub ścieramy na tarce na puree. Rodzynki możemy namoczyć we wrzątku (ale nie trzeba). Łączymy wszystkie składniki, przekładamy do foremek i pieczemy ok 20-25min w temp. 200 st.C. Po upieczeniu i ostudzeniu można je dosypać cukrem pudrem jednak i bez tego są bardzo słodkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics