piątek, 11 września 2015

014. Racuchy z karmelizowaną gruszką

Bon żur! Dzisiaj w kolejnym odcinku naszej serii słodka przekąska na szybko. Możemy zdradzić, że mały M. był zachwycony, a my zjedliśmy ją ze smakiem.


Składniki:
2 duże gruszki
cukier
15g drożdży
100ml mleka
100g mąki
1 jajko
olej
cukier puder

Na patelni karmelizujemy 3 łyżki cukru i wrzucamy na niego pokrojoną gruszkę. Gdy się połączą odstawiamy do ostygnięcia. Z drożdży, 2 łyżek cukru, ciepłego mleka i 1/3 mąki tworzymy rozczyn i czekamy aż wyrośnie. Następnie dodajemy resztę mąki, jajko i gruszki. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju. Na talerzu posypujemy racuchy cukrem pudrem.

2 komentarze:

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics