wtorek, 23 czerwca 2015

Filet z kurczaka inaczej

Takie kotleciki z kurczaka, smażone na patelni goszczą u nas dość często. Zwykle wystarcza sól, pieprz, odrobina słodkiej papryki albo tymianek. Chrupiąca panierka to jest to. A dziś w nietypowym wydaniu - bardzo smaczne w panierce z musztardą!



Filet z piersi kurczaka,
musztarda,
sól, pieprz, papryka słodka,
mąka, jajko, bułka tarta,
olej do smażenia.

Filety kroimy na wygodne plastry i lekko rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem. Smarujemy musztardą. Szykujemy trzy talerzyki. Na jednym wysypujemy mąkę, na drugi rozbijamy jajko i je roztrzepujemy, na trzeci wysypujemy bułkę tartą z odrobiną soli, pieprzu i papryki. Na patelni rozgrzewamy olej. No i po kolei! Najpierw filecik obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej i od razy smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics