środa, 13 maja 2015

Pizzerinki z ciasta francuskiego z boczkiem i pieczarkami

Witajcie! Dzisiaj przekąska na szybko. Ciasto francuskie uwielbiamy na słodko i na słono. Dzisiaj pokażemy Wam ten drugi sposób. Pizzerinki z ciasta francuskiego spotkaliśmy pierwszy raz w jakieś znanej sieci marketów, która posiada sklepowe piekarnie. Później zobaczyliśmy bardzo podobne w innych sklepach. Obecnie wykonujemy je już sami w domu więc mamy pewność co zostało użyte do ich przygotowania. Zaczynamy!


Składniki:
ciasto francuskie
15 pieczarek
10 plastrów boczku
przecier pomidorowy
zioła i przyprawy

Ciasto francuskie wałkujemy troszeczkę i kroimy na kwadraty. Nam wychodzi 10 przeważnie. Każdy kwadrat smarujemy przecierem pomidorowym. Następnie układamy pokrojone i przesmażone pieczarki oraz plasterek boczku. Boczek również możemy lekko przesmażyć i odsączyć na ręczniku papierowym aby pozbyć się trochę tłuszczu. Bierzemy dwa przeciwległe narożniki naszego kwadracika i zamykamy naszą pizzerinkę. Posypujemy ulubionymi ziołami i pieprzem. Pieczemy w 200 stopniach, aż ciasto się zarumieni. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics