sobota, 18 kwietnia 2015

002. Gofry czekoladowe

Bon żur. Myśleliście, że to już koniec naszego postanowienia, o którym pisaliśmy tutaj? Możecie spokojnie odłożyć chusteczki na inną okazję bo wracamy do naszej serii i przedstawiamy kolejny przepis na słodkości. Dzisiaj gofry czekoladowe. Zaczynamy!


Składniki:
3 jajka
1 cukier wanilinowy
3 łyżki miodu
80g masła
160g mąki tortowej
30g kakao
250 ml mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Żółtka ucieramy z miodem i powoli dodajemy roztopione masło. Następnie dodajemy mąkę, kakao, mleko i proszek do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem wanilinowym i dodajmy delikatnie do reszty ciasta. Pieczemy w gofrownicy wg upodobania. 

My gofry podaliśmy z bitą śmietaną. Możecie także użyć dowolnych owoców i kremów. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics