czwartek, 15 stycznia 2015

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Na blogu stuknęło jakiś czas temu pół miliona wyświetleń, na wynik ten czekaliśmy z wypiekami na twarzy, teraz czekamy na nasz pierwszy milion :) Z tej okazji oczekiwaliście zapewne niesamowitych przepisów, tym tłumaczycie naszą nieobecność. Niestety musimy wszystkich rozczarować. Mamy totalny brak weny! Naszej wyobraźni nie ruszają nawet "Smaki życia"!!! Nie mamy co publikować! Chyba już pochwaliliśmy się wszystkim co potrafimy upichcić! No... Nie ma tu ciągle przepisu na murzynka ;) A przydałby się, bo zawsze kiedy ma być pieczony, zeszyciku z przepisami nie idzie odnaleźć. 


Oczywiście ten przydługi wstęp to taki styczniowy prima aprilis. Z naszymi planami blogowymi nie będziemy się jednak do końca zdradzać. :) W najbliższym czasie możecie się jednak spodziewać kilku przepisów na dania i przysmaki dosłownie "w 5 minut". Mały M. jest bardzo żywy, jego drzemki trwają dokładnie 30minut i w tym czasie nieraz trzeba się zmieścić z jakimś kulinarnym zadaniem. Dzisiaj taka "drzemkowa" propozycja sałatki. Makaron warto ugotować wcześniej aby był zimny kiedy mieszamy go z pozostałymi składnikami.



Składniki:
paczka makaronu 400g ugotowanego al dente i wystudzonego,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
1 średnia cebula,
3 łyżki majonezu,
sól, pieprz


Ugotowany makaron np. świderki łączymy z odsączonym z zalewy tuńczykiem, pokrojoną w drobną kostkę cebulą i majonezem (jeżeli sałatka wydaje się za słona można zwiększyć ilość majonezu). Doprawiamy solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Całość dobrze mieszamy.


Sałatka nie ma zbyt estetycznego wyglądu, jest jednak bardzo smaczna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics