Masło czosnkowe, ziołowe

Przysmak nieco zapomniany, idealny jako dodatek na grilla! Podkreśli też smak ryby, położone na jej wierzchu po usmażeniu (wspomnienie nadmorskich smażalni ryb mniam mniam)



kostka miękkiego masła,
2 ząbki czosnku,
mielona słodka papryka,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie.

Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i przyprawy wedle uznania! Wykładamy salaterkę folią spożywczą, przekładamy do salaterki masło i wstawiamy do lodówki. Przed spożyciem wyciągamy masło z lodówki i wykładamy na talerzyk, oczywiście ściągamy folię ;P

Komentarze

  1. O tak, rybka z takim masełkiem… pyszności!!! Albo grzanka z masłem czosnkowym i kiełkami… Ale 'smaka' sobie narobiłam!!! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz