środa, 3 września 2014

Masło czosnkowe, ziołowe

Przysmak nieco zapomniany, idealny jako dodatek na grilla! Podkreśli też smak ryby, położone na jej wierzchu po usmażeniu (wspomnienie nadmorskich smażalni ryb mniam mniam)



kostka miękkiego masła,
2 ząbki czosnku,
mielona słodka papryka,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie.

Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i przyprawy wedle uznania! Wykładamy salaterkę folią spożywczą, przekładamy do salaterki masło i wstawiamy do lodówki. Przed spożyciem wyciągamy masło z lodówki i wykładamy na talerzyk, oczywiście ściągamy folię ;P

1 komentarz:

  1. O tak, rybka z takim masełkiem… pyszności!!! Albo grzanka z masłem czosnkowym i kiełkami… Ale 'smaka' sobie narobiłam!!! :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics