sobota, 16 sierpnia 2014

Pierogi z borówkami

Oczywiście nie mogło zabraknąć na naszym stole pierogów z jagodami. Znalazło się również miejsce na kilka kilogramów tych pysznych owoców w zamrażarce. Spróbowaliśmy jednak w tym roku również pierogów z borówkami. Smakiem bardzo przypominają te z jagodami, są trochę słodsze. 


Mamy tylko fotkę z surowymi pierodżersami. Zbyt szybko się rozeszły choć było ich sporo. Wprawne oko zauważy, że robiliśmy je z ciasta z dodatkiem mąki razowej - przepis na takie ciasto tutaj.
Wykonanie pierogów z borówkami nie różni się niczym od pierogów z jagodami - przepis podawaliśmy tutaj. Trochę gorzej się je zamyka ze względu na duże owoce borówki w porównaniu do jagód. 

W tamtym przepisie pisaliśmy, że nie dodajemy do środka cukru by sok nie puszczał. Zweryfikowaliśmy to. Można dodać jak najbardziej cukier do środka pieroga! Wychodzą nawet smaczniejsze ;) Sok nie puszcza.

Pozdrawiamy pierogożerców!!! ;)

1 komentarz:

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics