środa, 20 sierpnia 2014

Babeczki z kremem maślanym

Wiecie, że uwielbiamy babeczki! Oooo TAK!!! Dzisiaj chyba najprostszy krem na świecie - maślany! 
Świetnie nadaje się do wykończenia babeczek, ładnie zachowuje wzór. Trzeba jednak uważać by za bardzo go nie ogrzać dłońmi przy wyciskaniu ze szprycy. Trzeba to zrobić rach ciach lub włożyć krem ponownie do lodówki, byle nie za długo ;)



Składniki:
250g miękkiego masła,
600g cukru pudru,
2 łyżki mleka,
łyżeczka aromatu waniliowego

W misce miksujemy masło, dodajemy stopniowo cukier puder, cały czas miksując. Następnie dodajemy aromat i mleko, miksujemy do uzyskania puszystej i jasnej masy. Możemy dodać do gotowego kremu barwnik spożywczy. Przekładamy do szprycy, jeżeli jest zbyt ciepły to wkładamy na chwilę do lodówki. Dekorujemy! My mistrzami cukiernictwa nie jesteśmy, jak widać z tym kremem to nie problem! ;)

2 komentarze:

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics