środa, 9 lipca 2014

Szparagi pod beszamelem

Szparagi to dziwne warzywa, za którymi nie do końca przepadamy. Po ugotowaniu mają dziwną konsystencję. Jednak próbujemy nowe smaki a zupę szparagową uwielbiamy! Dzisiaj smaczny przepis z zeszytu mamy A. 



Szparagi białe
Sos beszamelowy
Ser żółty


Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z solą i cukrem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Gotujemy sos beszamelowy według przepisu z podanego wyżej przepisu. Rozgrzewamy piekarnik do 180stopni. Do żaroodpornego naczynia wkładamy szparagi, zalewamy sosem beszamelowym i posypujemy serem. 



Zapiekamy bez pokrywki (20-30minut). Po wyjęciu z piekarnika posypujemy zapiekane szparagi posiekanym koperkiem lub pietruszką.

Orientacyjny koszt: ok. 10zł
Czas przygotowania: Godzina (z zapiekaniem)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics