czwartek, 1 maja 2014

Dorsz pieczony w folii

Dlaczego Polacy jedzą tak mało ryb? Przecież przygotowanie dania z ryby to zwykle 5 minut? Bo ile zajmuje umycie, wysuszenie ryby, doprawienie i włożenie do folii a potem do piekarnika!



Sprawiony dorsz,
masło,
koperek,
sól i pieprz

Rybę myjemy i osuszamy. Wcieramy w nią sól i pieprz. Do środka wkładamy kawałek masła i posiekany koperek. Folię aluminiową smarujemy oliwą, wykładamy na nią rybę i zamykamy. 



Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut (zależy jak duże są dorsze - jeżeli spore to ten czas wydłużamy a jeśli mniejsze to skracamy). W tej postaci rybę możemy również położyć na grilla.

Prawda, że to banalnie prosty posiłek? A jaki zdrowy. Co zatem powstrzymuje was od pójścia do sklepu po dorsza i przyrządzenia go na obiad? Poza tym, że dziś sklepy są pozamykane! :)

Pozdrawiamy!!! N i Ł

2 komentarze:

  1. " Co zatem powstrzymuje was od pójścia do sklepu po dorsza i przyrządzenia go na obiad? "
    Zwyczajnie jego cena

    OdpowiedzUsuń

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics