środa, 30 kwietnia 2014

Markizy

Jakie plany na majówkę? My spędzimy ją w mieście, w naszym ukochanym Toruniu. Może uda się upichcić z M. jakiś przepis mafijny? Ostatnio ten cykl trochę zaniedbaliśmy. A może spodziewacie się gości? Jeżeli tak to może zainteresuje was ta propozycja na już publikowane przez nas wcześniej amoniaczki ale w wersji DELUXE? Na pewno zrobią wrażenie.



Amoniaczki - przepis tutaj

Krem budyniowy

2 kostki masła
1 budyń ugotowany w 0,5litra mleka
1 szklanka cukru

Przygotowanie kremu jest banalnie proste! Należy utrzeć cukier z masłem i budyniem ma gładką jednolitą masę.

Tak przygotowanym kremem przekładamy amoniaczki. Z wierzchu polewamy je polewą czekoladową lub kakowym lukrem i układamy wisienki na szczycie. Przepis na naszą niezawodną polewę czekoladową znajdziecie w tym linku a lukier kakowy uzykujemy przez zmieszanie cukru pudru, kakao z odrobiną wrzątku. Możemy dodać do niego ulubiony aromat.



Smacznego.
N. i Ł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics