sobota, 15 lutego 2014

Pierogi z farszem marchewkowym

Pewnego razu, po lepieniu pierogów, gdy farszu zbrakło a ciasta było jeszcze sporo załączyliśmy nasz mózg aby na szybko wyczarować jakiś farsz. W lodówce była ugotowana marchewka. Kiedyś wrzuciliśmy przepis na zupę marchewkową doprawianą curry. Bardzo nam spodobało się to połączenie - pomyśleliśmy czemu nie spróbować i nie nafaszerować pierogów nadzieniem z marchewki doprawionej jak zupa - curry! Połączenie było trafione - do tego sos czosnkowy na jogurcie - po wierzchu obsypaliśmy je obficie natką pietruszki!




Przepis na ciasto na pierogi z wykorzystaniem mąki razowej znajdziecie w tym poście: klik
A tutaj przepis inny, też z niego korzystamy: klik

Farsz: 
kilka ugotowanych marchewek,
przyprawa curry,
sól i pieprz

Marchewki rozdrabiamy dokładnie widelcem albo w blenderze, doprawiamy je przyprawą curry, solą i pieprzem - do smaku. 
Nadziewamy farszem pierogi!



Gotujemy pierogi w osolonej wodzie, kilka minut od wypłynięcia wyciągamy z wody. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z domowym sosem czosnkowym.

 

5 komentarzy:

  1. takich pierogów nie jadłam:) fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nowatorsko:)Pozdrawiam Dominika

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedyś robiłam podobne, bardzo nam smakowały. Wyglądają bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapisuje jako coś do wypróbowania:) PS: Zmieńcie sposób dodawania komenarzy - to potwierdzanie hasłami skutecznie zniechęca.

    OdpowiedzUsuń

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics