środa, 25 września 2013

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem

Ten przepis dostałam od kolegi z pracy :) Pozdrawiamy i dziękujemy bo jest bardzo pyszny! Z całą pewnością możemy go polecić na szybki obiad. Składniki można mieć zawsze w pogotowiu - przygotowanie tego dania zajmuje właściwie tyle ile ugotowanie makaronu! Do dzieła!



Składniki (na dwie osoby)
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka pomidorów w puszce lub słoik domowego przecieru pomidorowego
- łyżka przecieru pomidorowego
- puszka tuńczyka w sosie własnym (użyliśmy tuńczyka w kawałkach)
- sól, pieprz
- pęczek świeżej natki pietruszki

makaron - ok. 200 g

Zaczynamy od nastawienia wody na gotowanie makaronu! W czasie przygotowywania sosu ugotuje się. 
Na oliwie dusimy pokrojoną drobno cebulę i czosnek ze szczyptą soli do miękkości. Następnie dodajemy pomidory z puszki i łyżkę koncentratu, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy świeże zioła np, posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dodajemy tuńczyka z puszki, mieszamy i podajemy z ugotowanym makaronem!

Danie smakowało wyśmienicie. Nie jesteśmy aż takimi fanami tuńczyka, baliśmy się, że sos będzie zbyt intensywnie smakował rybą, ale tak nie jest, ma przyjemny lekko wyczuwalny smak tuńczyka!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics