niedziela, 7 kwietnia 2013

Ryba smażona w cieście naleśnikowym


Powoli zaczyna się długo wyczekiwana wiosna! Czas zatem wziąć się za brzuchy :) Przynajmniej zacząć planować zrzucanie zbędnych kilogramów! Z niecierpliwością wyczekujemy nadejścia sezonu wiosennego na talerzach - na młode ziemniaki, kapustę, fasolkę i świeże pomidory i ogórki. O owocach już nie wspomnę.

Jakoś kiedy zbliża się ocieplenie, lubimy też częściej jadać rybę. Dzisiejsza propozycja na pewno nie należy do dietetycznych ale na dietę będzie jeszcze czas :)


Składniki:
filety ryby (bez skóry - jeżeli korzystamy z mrożonych to je najpierw rozmrażamy)
sól, pieprz albo mieszanka przypraw np. vegeta
jajko
mąka
olej

Z jajka i mąki robimy ciasto, dodajemy przyprawy. Filety ryby oprószamy solą i pieprzem a następnie obtaczamy w cieście. Od razu kładziemy na rozgrzanym oleju na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics