czwartek, 28 marca 2013

Jajka faszerowane zielonymi oliwkami

Dziś przepis bardzo krótki i bardzo prosty w przygotowaniu. Nie wymaga dużo pracy i można przygotować go w kilka chwil a przygotowuje się go z trzech składników.


- jajka ugotowane na twardo
- zielone oliwki
- majonez

Jajka kroimy na połówki. Wyciągamy żółtka i wrzucamy do blendera, dodajemy oliwki i majonez - proporcje zależą od ilości jajek i waszego podniebienia - wszystko łączymy w blenderze. Jeżeli farsz nie jest słony, dodajemy więcej oliwek! 

Przekładamy farsz do szprycki i nakładamy do białek!
Kroimy kilka oliwek w plasterki i układamy na talerzu razem z faszerowanym jajkami (to dla tych, którzy lubią więcej oliwek) :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics