wtorek, 26 marca 2013

Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem

Witajcie w Wielkim Tygodniu, czasu do świąt coraz mniej. My w tym roku podobnie jak przy Bożym Narodzeniu, przyśpieszamy sobie święta :) Dlatego w tym tygodniu przygotowujemy sobie różne potrawy z wielkanocną nutą i podjadamy białą kiełbasę.

Dziś przepis na smaczne i proste jajka faszerowane, idealne na wielkanocne śniadanie



- jajka ugotowane na twardo
- tuńczyk z puszki, w sosie własnym
- twaróg
- majonez
- sól i pieprz

Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i włożyć do malaksera, dodać według uznania tuńczyka osączonego z zalewy i twaróg, dodać majonezu aby nadać masie odpowiedniej gęstości. Wszystko zmiksować w malakserze albo połączyć w jednolitą masę widelcem. Doprawić solą i pieprzem.
Schłodzić lekko masę w lodówce, przełożyć do szprycki i napełnić białka jajek. Posypać szczypiorkiem


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics