poniedziałek, 21 stycznia 2013

Pstrąg w bekonie

Święta już dawno za nami, styczeń już się kończy. Wigilijne przysmaki pobudziły nasze kubki smakowe. Nie może być tak, że rybę jada się tylko w Wigilię. Dlatego kontynuujemy zeszłoroczne postanowienie by jak najczęściej jadać ryby! Dziś pyszny przepis na pstrąga w bekonie. Dysponujemy tylko zdjęciem przed... Domyślicie się zapewne dlaczego :):):) Kto by czekał na zrobienie zdjęcia kiedy na talerzu rybka i boczuś! 

Składniki:
2 pstrągi
kilka cieniutkich plasterków boczku
świeży koperek, kilka gałązek
2 ząbki czosnku
oliwa
sok z cytryny 
sól i pieprz

Przygotowanie:
Pstrągi skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Nacieramy solą, pieprzem i nacieramy czosnkiem. Wnętrze wypełniamy posiekanym koperkiem. Ryby owijamy boczkiem. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. 

Pstrągi przed upieczeniem... Aby dowiedzieć się jak wyglądały, a co najważniejsze jak smakowały po upieczeniu... po prostu przygotujcie przepis :) 
Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Witajcie

    Fajny ten Wasz blog.Ciekawe przepisy, nie skomplikowane oraz nie wymagające dużych wydatków czyli na moją kieszeń:)Będę do WAs zaglądać. Już kilka przepisów sobie zapisałam i wypróbuje w najbliższym czasie.
    Pozdrawiam serdecznie Dominika

    OdpowiedzUsuń
  2. Witamy Dominiko,
    daj znać jak wypróbujesz któryś z przepisów pod postem :) Takie nieskomplikowane i niedrogie przepisy to nasza specjalność, na pewno nie zabraknie ich w przyszłości :)

    OdpowiedzUsuń

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics