poniedziałek, 12 listopada 2012

Napar imbirowy


Taki rozgrzewający napój jest idealny na zbliżające się zimowe wieczory. Korzeń imbiru poprawia krążenie oraz ułatwia trawienie. Jest nie tylko wspaniałą przyprawą, imbir wykorzystuje się również w lecznictwie. 

Gotujemy kilka plasterków imbiru w 1,5 litra wody przed ok 20-25 minut. Po ugotowaniu dodajemy sok z połowy cytryny. Po ostudzeniu słodzimy miodem i dodajemy kilka listków mięty do filiżanki. W naparze możemy zaparzyć herbatę albo pijemy sam napar.
Taki rozgrzewający napój jest idealny na zbliżające się zimowe wieczory. Korzeń imbiru poprawia krążenie oraz ułatwia trawienie. Jest nie tylko wspaniałą przyprawą, imbir wykorzystuje się również w lecznictwie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics