środa, 14 listopada 2012

Jajka faszerowane wędzonym łososiem


Dziś wielka strata w naszej kuchni :( Spalił nam się nasz piękny zielony czajniczek. A wszystko przez M&M's-a!!! :P:P:P Się zachciało herbaty :) :):):)żarcik - pozdrawiamy:)

W dzisiejszym wpisie proponujemy przepis na szybkie i smaczne jaja faszerowane :) Polubiliśmy taką formę przystawki. Wygląda efektownie, przygotowuje się w kilka minut i ma nieskomplikowaną listę składników.

Do przygotowania jajek wystarczą jajka i kilka plastrów łososia wędzonego na zimno. Jajka gotujemy na twardo, gdy ostygną kroimy je na dwie połówki, ugotowane na twardo żółtka wkładamy do malaksera, dodajemy plastry łososia i miksujemy na jednolitą masę, dodajemy pieprz. Następnie przekładamy do szprycki i napełniamy białka jajek. Posypujemy po wierzchu siekanym drobno koperkiem. I gotowe. :) Pyszności! Nie dodajemy soli bo wędzony łosoś ma jej aż za dużo! :)



1 komentarz:

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics