niedziela, 14 października 2012

Jajka faszerowane w orientalnym stylu


Dziś na świecie się sporo dzieje - Misja Stratos się udała - jaja jak berety! Postanowiliśmy zatem wrzucić przepis na nasze jaja faszerowane :) Zapowiadaliśmy na facebook'u, że będzie to przepis z trzech składników! Tak jest! Oto nasza propozycja na znakomite jaja faszerowane, które zaskoczą podniebienia waszych gości i nie będą potrafili rozszyfrować co włożyli do buzi :) A przygotowanie tego przysmaku to chwilka!
- 6 jajek gotowanych na twardo
- sos chili słodko-pikantny TaoTao
- świeży tymianek (opcjonalnie)

tajemnym składnikiem naszych jajek jest sos TaoTao. Tymianek dodajemy opcjonalnie, ale myślę, że warto zadbać o to by był w daniu bo dodaje ciekawego smaczku i pasuje do słodko-pikantnego jajka. 

Wykonanie jest banalnie proste:
5 jajek kroimy na dwie połowy, wyciągamy żółtka. 1 całe jajko i żółtka z 5 jajek miksujemy w blenderze z dodatkiem sosu TaoTao - dodajemy tyle sosu aby masa była jednolita i dobrze się zmiksowała. 


Gdy mamy fajną, kleistą maziaję jak na zdjęciu, przekładamy ją do szprycki i napełniamy białka jajek. Świeżymi liśćmi tymianku posypujemy po wierzchu jajka! I podajemy!!! Kolejne efektowne danie, które cieszy podniebienie i oczy! Możemy śmiało podać to na śniadanko, nawet teściowej (sprawdzone:P)



Zapraszamy do polubienia naszego profilu na facebook'u :) Tam na bieżąco informujemy o nowych przepisach :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics