środa, 1 sierpnia 2012

Naleśniki z ziołami


Dzisiejszy przepis to naleśniki. Nasze ukochane śniadanie. Naleśniki z ziołami, które N. tak pięknie pielęgnuje w kuchni - w swojej namiastce ogrodu. W chwili obecnej możemy pochwalić się bazylią, tymiankiem i oregano. Mieliśmy kiedyś szczypiorek ale nie wyrósł on zbyt dobrze. Gdyby tylko kuchnia była większa... Do dzieła.

Składniki:
250g twarogu
jogurt naturalny
świeże zioła  (bazylia, oregano, tymianek)
szczypiorek
pieprz, sól
ciasto na naleśniki (przepis tutaj)

Przygotowujemy ciasto na naleśniki według przepisu podanego w liście składników. Na końcu dodajemy do ciasta poszatkowane zioła (bazylia, oregano i tymianek). Aby szatkowanie ziół nie było trudne można to zrobić nożyczkami. Będzie szybko i prosto. Z tak przygotowanego ciasta smażymy cienkie naleśniki.


Twarożek wrzucamy do miseczki i łączymy go z jogurtem naturalnym. Następnie dodajemy do posiekany szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki kładziemy na talerzu, smarujemy naszym twarożkiem i zwijamy w rulonik. Tak uszykowane naleśniki można wcinać ze smakiem.







2 komentarze:

  1. Zieleń zawiniętych to niezły kamuflaż! w sam raz do lodówek w akademikach i na delegacjach:D

    OdpowiedzUsuń

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics