wtorek, 24 lipca 2012

Makaron Conchiglioni z mięsem mielonym


Dzisiaj przedstawimy drugą wariację z makaronem Conchiglioni. Makaron to nasz gość codzienny i nie ukrywamy zamiłowania do niego. W połączeniu z mięsem mielonym to po prostu niebo w gębie. Przepis ten to fuzja naszych poprzednich dań uzupełnionych o nasze muszelki. Nie ma co przedłużać. Do dzieła!

Składniki:
makaron typu Conchiglioni
ser żółty
sos "meksykańskie" (przepis tutaj)
sos beszamelowy (przepis tutaj)

Makaron gotujemy i odstawiamy na bok. Następnie przygotowujemy sos beszamelowy według naszego przepisu. Potem należy upichcić sos "meksykańskie", którym faszerujemy nasz ugotowany makaron. Spód blaszki lub naczynia żaroodpornego smarujemy sosem beszamelowym i układamy na nim muszelki. Następnie posypujemy całość żółtym serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. 



Gdy ser nabierze koloru można wyjąć nasze danie i podawać na stół. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics