piątek, 27 lipca 2012

Grill

A my w wiele letnich weekendów grillujemy! Uwielbiamy pieczoną karkówkę i boczek :) Tu akurat nie robimy dobrego PR warzywom :) Sorry - mięso górą!!! 
Udanego weekendu!!!




Jeśli lubicie grillować to koniecznie musicie zainwestować w dobrego grilla - my zawsze grillujemy u rodziców N. którzy mają dużego grilla. Dzięki temu możemy grillować dużo rzeczy w tym samym czasie, bez obawy, że coś się spali (z boku jest niższa temperatura). I nikt nie musi patrzeć wygłodniały na innych jedzących, podczas gdy jego porcja "dochodzi". 

Do grillowania zawsze używajcie tacek - dzięki temu na mięsie nie osadzają się rakotwórcze substancje ani cząsteczki popiołu. 
Podczas długiego grillowania najlepiej sprawdza się brykiet! Dłużej utrzymuje temperaturę, wolniej się spala. 

Więc do dzieła - grillujmy :)

Nie usmażmy kota! :P
(Bercik - Grill King! Mrauuuu)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics