wtorek, 12 czerwca 2012

Słodko-pikantne skrzydełka

Kiedy trwają mistrzostwa nie ma czasu na siedzenie nad garnkiem! Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest by jedzonko przygotowało się samo! Najprostszym daniem będą pieczone skrzydełka!

Skrzydełka myjemy i osuszamy. Przygotowujemy przyprawy do marynaty: słodką paprykę (3/4 łyżeczki), odrobinę chili, czosnek (1/4 łyżeczki), sól (pół łyżeczki), pieprz (1/4 łyżeczki).  Skrzydełka skrapiamy olejem i posypujemy przygotowaną przyprawą. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. 

Przygotowujemy rękaw do pieczenia i wkładamy do niego nasze skrzydełka. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 1h. Po tym czasie możemy zabrać się do jedzenia. Możemy również po ok. 45 minutach rozciąć rękaw by skrzydełka były bardziej chrupiące.

Na drugą połowę powinny być gotowe! :) Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24648109

    ZAPRASZAM
    ale zgłodniałam....

    OdpowiedzUsuń

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics