niedziela, 20 maja 2012

Sałatka jajeczna z porem

Wiosna w pełni! Za oknem piękna pogoda, aż żal spędzać czas w kuchni ale trzeba coś jeść :) Dzisiaj przedstawiamy przepis zaczerpnięty z domu Ł. Bardzo polubiłam tą sałatkę, którą najczęściej przygotowuje tata Ł. bardzo starannie krojąc pora. Szczerze powiedziawszy ta sałatka smakuje mi najbardziej - jeszcze nie poznałam jego sekretu i nie wychodzi mi tak dobra :)

Składniki należy dobierać do zapotrzebowania :) Dziś zrobiliśmy ilość śniadaniową - na 4-6 kanapek. Potrzebne składniki:
- 3 gotowane na twardo jajka (ostudzone)
- por
- 2 łyżki jogurtu naturalnego (można zastąpić majonezem - wtedy będzie na pewno dużo smaczniejsze ale też bardziej kaloryczne)
- sól i pieprz

Jajka kroimy w drobne kosteczki. Pora kroimy wzdłuż a później w poprzek, w wąskie piórka. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jogurt. Po wymieszaniu możemy przejść do jedzenia :)







My najczęściej jemy taką sałatkę na kanapkach jak dziś ale wspaniale smakuje również jako dodatek do mięs i często gości u rodziców Ł. na stole przy rodzinnych spotkaniach.



Zachęcamy wszystkich, którzy odwiedzają nasz blog do polubienia nas na facebooku :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram
Top Blogi

Author

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

analytics